Slipade solglasögon

Alle innfatningene våre kan kombineres med solbrilleglass, og vi tilbyr flere ulike varianter. Alle beskytter naturligvis både mot sollys og uv-stråling.

Våre klassiske solbrilleglass
(Permanent mørke glass)
Tillegg
+ 190 kr
Våre klassiske solbrilleglass er 80 % brunfarget. De gir 100 prosents UVA- og UVB-beskyttelse.
Vores polariserede solglas
(Permanent mørke glass)
Tillegg
+ 590 kr
Vores polariserede solglas fjerner reflekser i sneen, vandet og den bløde asfalt og er dermed lavet til forskellige slags udendørsaktiviteter, fx at stå på ski, sejle eller fiske.Polariserede glas er det bedste alternativ for dine øjne. Det er det bedste du kan vælge, hvis du skal køre bil og solen skinner. Kombineres altid med antirefleksbehandling. Fås i klassisk mørkegrøn, mørkegrå, lysegrå eller brune.
Smarte fotokromatiske brilleglass
(Glass som skifter farge)
Tillegg
+ 590 kr
Smarte fotokromatiske briller er den beste løsningen for deg som alltid bruker briller, men som vil slippe å bytte til et ekstra par solbriller bare fordi sola kikker frem. Smarte fotokromatiske briller reagerer på UV-lys. De blir mørkere jo sterkere lyset er. Og omvendt: Når du kommer innendørs lysner glassene igjen. Krystallene i glasset gir en bruntone som varierer fra 8 til 75 prosent.

Fargeskiftningen avhenger av intensiteten på UV-lyset. Er du i Alpene bør du ikke bli overrasket dersom de fotokromatiske glassene blir mørkere selv når det er overskyet. I denne høyden er UV-strålingen alltid ganske intens.

Merk deg at de fotokromatiske solbrillene ikke fungerer slik når du kjører bil. Grunnen er at frontruta fjerner all UV-stråling. For kjøring anbefaler vi de polariserende solbrillene våre.

Det er også greit å vite at hvis du for eksempel er på fjellet i Norge kan de fotokromatiske glassene bli mørkere selv når det er overskyet, på samme måte som i Alpene. I høyden er UV-strålingen ofte mer intens, uansett vær.


Prøveinnfatninger med våre ulike solbrilleglass - Lån hjem uten kostnad!

Monreale med brunfargede solbrilleglass og
klassiske, mørkegrønne polariserende solbrilleglass
Agrigento med mørkegrå og lysegrå
polariserende solbrilleglass

Nå kan du til og med låne hjem to innfatninger, slik at du enkelt kan se og kjenne forskjellen på de ulike solbrilleglassene. Vi har satt inn fire ulike glass, slik at du enkelt kan sammenlikne.

Som alltid er det helt gratis og uten kjøpsforpliktelse å bestille hjem prøveinnfatninger fra Favoptic. Husk at du samtidig har mulighet til å låne hjem ytterligere to valgfrie innfatninger. Tenk på at du bør velge en innfatning med litt større glass når du skal kjøpe nye sobriller – for å gi øynene dine den beste solbeskyttelsen.