Tips og råd når du har fått nye briller!

Bruk de nye brillene dine så mye du kan

Du har nå 14 dager på å prøve brillene dine. Bruk dem så mye du kan i løpet av denne tida, for øynene dine må kanskje venne seg til et par nye briller.

Servicesettet ditt: Skrutrekker og pusseklut

Med brillene følger en mikrofiberklut som er perfekt når du skal gjøre brillene rene og klare. Når du rengjør brillene: Skyll dem i lunkent vann (ikke varmt), med et mildt vaskemiddel. Tørk dem forsiktig med en ren og myk klut.
Hvis du har valgt antirefleksbehandling på glassene, er det viktig at de ikke utsettes for store temperaturforskjeller – for eksempel varmen når du åpner en ovnsdør, sterk sol på dashbordet i bilen eller for varmt vann. Da er det fare for at du skader overflatebehandlingen på glasset. Husk å ta av deg brillene dine hvis du bruker hårspray. Sprayen går vanligvis bort når du skyller nøye og bruker oppvaskmiddel. Det er ikke alltid nok å bruke en pusseklut. Du kan komme til å gni for hardt med den, og det øker risikoen for å skade glassoverflatene. Unngå også grove papirhåndklær, av den typen som ofte brukes i offentlige toaletter. Denne typen papir inneholder ofte små, harde sandkorn som kan lage riper.

Etter noen måneder kan det være nødvendig å "stramme" skruene på hengslene. Derfor får du med en liten multiskrutrekker.


Så enkelt er det å justere

Instruksjonsfilm, briller med enstyrkeglass
Instruksjonsfilm, progressive briller


Favoptics briller leveres med en grunnjustering. Den bruker å passe fint for de fleste. Noen ganger må glassene justeres litt. Det er lett, hvis du følger instruksjonene nedenfor.


1. Stengene skal gjerne fjære litt mot hodet. Bildet viser brillene sett ovenfra. Metallstenger kan man bøye litt. For å bøye stenger av plast: Varm dem i 3 minutter under rennende varmt vann fra springen.

2. Nesestøtten på metallstenger sitter på små "stålstumper". De kan trenge å bli justert litt, slik at innfatningen sitter bra og i passe høyde.

3. Stengene skal normalt være i en viss vinkel med fronten. Brillene kommer med fronten litt vinklet, som vist her.

4.For å sjekke om brillene er rette, kan du legge dem opp-ned på et rett bord.

Din garanti

Briller levert av Favoptic omfattes av en 24 måneders reparasjonsgaranti som dekker eventuelle fabrikasjonsfeil. Kunden betaler bare for portoen til Favoptic.


Favoptic Support

Vi er svært opptatt av at du skal være fornøyd med de nye brillene dine. Skulle det oppstå problemer eller du har spørsmål: Kontakt oss på kundeservice. Den enkleste måten å nå oss på er via epost, til support@favoptic.no. Du kan også ringe oss i kontortida, på 21 62 88 70