2017-2018

For henne.

Striper, heftige blomstermotiver, metallic og fløyel i store mengder. Høstmoten tilbyr saftige farger som flaskegrønt, safrangult, petroleum og burgunder. Favoritten i butikken er en grovstrikket genser, gjerne utstyrt med en sjenerøs polokrage å hvile haken på. Og selvfølgelig en bluse med snøring, romantisk barokkblomstret. Den store poloen passer godt sammen med både jeans og trangt skjørt. Den trendtørste legger til et skjørt i metallic-farge, eller et i blankt kunstskinn. Mesteren til å blande det tunge med det skjøre, blomster med striper, maskulin med feminin, er selvfølgelig den belgiske motedesigneren Dries van Noten, hvis kolleksjoner du definitivt bør kaste blikket på dersom du vil bli glad og inspirert. Hos Dries van Noten har fløyel, og høstens trendy metallic, alltid hatt en sikker plass. Gjør som Dries, våg å blande! Bruk brede, vakre fløyelsbukser til vanlige collegegensere, eller en fin fløyelsjakke til jeansen. Det trenger ikke å bli dyrt, siden fløyel og metall er tilgjengelig i alle prisklasser.

795 kr

Høstens glitrende fløyel og metall passer fint sammen med en innfatning som er litt nedtonet og matt, for eksempel Lecco.

Pris inkludert glass i din styrke, mva, porto og full returrett: 795 kr.

For ham.

Gjør som italienerne! La frakk og boblejakke bli liggende i garderoben en stund til. I stedet holder du varmen med et tynt lag under dressjakken. Vi snakker først og fremst om dun. Høstmoten inneholder alt fra ultratynne dunjakker med en liten, lekker krage, til fancy dunvester forsynt med smigrende V-utringning, hvor det under synes en velsittende skjorte. Italienerne har til og med dunjakker i stedet for varianter av ull; varmere og mykere kan det knapt bli. Behagelig og velkledd samtidig. Et fint supplement er også et skikkelig skjerf i sennepsfarge (glem matchvarianten), som du gjerne kan gå med på fransk vis – det vil si brettet dobbel og snurret i løkke rundt halsen. Er dressjakken likevel favoritten, og det er på tide å oppdatere seg? Ja, da er det Manchester-mønstret som gjelder i høst! Som hos Prada, blant annet.

595 kr

Den italienske og franske litt nonsjalante, men samtidig elegante stilen passer godt sammen med en sober brille som Sanza.

Pris inkludert glass i din styrke, mva, porto og full returrett: 595 kr.

Karina Ericsson Wärn
er moteskribent og forfatter. Hun fordeler tiden sin mellom to motemetropoler: trendfølsomme Stockholm og haute-couturens hovedstad Paris. Fra den sistnevnte byen forsyner hun Moterådet med rapporter om kommende trender. Tekstene hennes om mote finner man framfor alt i Damernas Värld, DV Mode og DV Man. Karina har skrevet mange bøker om mote, for eksempel Skønhetsbibeln (Bonnier Fakta).